В окупованому Мелітополі підірвали авто з колаборантом: деталі (ВІДЕО)

Колаборант помер в лікарні

ФОТО: скриншот з відео

Колаборант Іван Ткач, чию машину сьогодні підірвали в тимчасово окупованому Мелітополь, помер про отримані поранення. Його доставили в лікарню, але не врятували.

«Власник підірваного сьогодні в центрі Мелітополя автомобіля Іван Ткач помер у лікарні від отриманих поранень», - пишуть російські окупанти у місцевому Telegram-каналі.

Звичайно ж, місцеві посібники кремля відразу ж звинуватили Україну. Зазначається, що авто підірвали за допомогою саморобного вибухового пристрою.

«РИА Мелитополь» повідомляє, що, за попередньою інформацією, у Мелітополі підірвали автомобіль – за адресою Героїв України, 48. Вибух стався у дворі житлової дев'ятиповерхівки.

У ЗМІ повідомили, що убито «чиновника». 

У Telegram-каналах публікують фото і відео з місця вибуху.

Джерела «Української правди» в СБУ підтвердили смерть «чиновника» і повідомили, що йдеться про Івана Ткача, якого з початку вересня 2022 року окупанти призначили на посаду директора «Муниципального унитарного предприятия »Городской транспорт« военно-гражданской администрации г. Мелитополь».

В СБУ повідомили, що з початку березня 2022 року Ткач ініціативно зайнявся організацією міських пасажирських перевезень під керівництвом Золотарьова Сергія Борисовича (першого заступника т.зв. «главы военно-гражданской администрации г. Мелитополь»).

Він налагодив транспортне сполучення з ТОТ АР Крим, Донецької та Луганської областей, про що відкрито повідомляв у пропагандистських відео.

Ткач займався організацією переміщення особового складу ЗС рф з Донецької, Херсонської областей та ТОТ АР Крим до Запорізької області і назад.

Задіявши рухомий склад «МУП »Городской транспорт«, він організовував перевезення найманців ПВК »Вагнер" до лінії бойового зіткнення у Запорізькій області.

 Колаборант Володимир Рогов заявив, що підірваний автомобіль «Toyota Land Cruiser Prado» належав Ткачу.

Спершу Рогов повідомив, що одна людина постраждала під час вибуху, пізніше – що постраждали двоє людей: чоловік і жінка. Обох госпіталізовано.

За словами Рогова, підрив здійснили за допомогою саморобного вибухового пристрою.

Ставленик рф у Запорізькій області заявив, що «за попередніми даними, сила вибуху, що знищив автомобіль у районі ринку на вул. Кірова, становила близько 1 кг вибухової речовини в тротиловому еквіваленті».

Також звучала інформація, що могли підірвали авто пожежника-колаборанта Дмитра Кучеркова.

Дмитро Кучерков – колишній в. о. начальника Мелітопольського міськрайонного управління ДСНС, який пішов на співпрацю з окупантами.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк