В ООН повідомили, скільки мирних українців загинуло у війні

Жахлива цифра...

ФОТО: ілюстративне

Жертвами вторгнення військ росії  до України стали 14 059 цивільних.
Щонайменше 416 людей стали «жертвами довільних затримань та насильницьких зникнень» на окупованих територіях, 16 із них знайшли мертвими, 166 людей відпустили.

Про це повідомила голова Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні Матільда Богнер.

«На сьогодні ми перевірили та підтвердили 14 059 жертв серед цивільного населення. Внаслідок бойових дій, загинуло 5767 цивільних осіб, 8292 отримали поранення. Ми неодноразово зазначали, що фактичні цифри, ймовірно, набагато більші», — сказала Богнер.

Крім цього, місія фіксувала низку порушень утримання військовополонених. Вони зазнавали жорстокого поводження і тортур, а в деяких місцях вони не мають доступу до води та медичної допомоги.

Щодо колонії в окупованому місті Оленівка, Донецької області, де росіяни утримують українських військовополонених з «Азовсталі», то там ситуація з полоненими жахлива.

«Багато з них хворіють на інфекційні захворювання, зокрема на гепатит А та туберкульоз. Ми також зафіксували багато випадків, коли українським військовополоненим не дозволяли повідомити про їхній полон, місцезнаходження та стан здоровʼя», — додала Богнер.

Нагадаємо, в ОП пояснили, чим загрожує для Кремля падіння Луганська і Донецька.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк