В ОП пояснили, чим загрожує для Кремля падіння Луганська і Донецька

Так звана кремлівська еліта буде «по-звірячому боятися» покарання за злочини

ФОТО: ілюстративне

Якщо впаде Луганськ і Донецьк, у російській політичній еліті почнеться незворотний процес трансформації.

Про це в інтерв’ю «24 каналу» заявив радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк.

«Якщо впаде Луганськ і Донецьк, ви побачите, як швидко впадуть багато людей, які просто зникнуть, багато людей у російській політичній еліті. І там почнеться вже незворотний процес трансформації, навіть не треба буде чекати на закінчення війни — він почнеться саме з падіння Луганська чи Донецька. Після цього там буде йти трансформація», — наголосив він.

Більше того Подоляк зазначив, що так звана еліта буде «по-звірячому боятися» покарання за злочини проти України.

«Щоб побачити обличчя людей, які будуть фантастично налякані, за це треба воювати зокрема. Щоб ці всі люди, це ірраціональне зло, були покарані у такому обсязі у прямому ефірі. Так само, як у прямому ефірі сьогодні світ дивиться, як вбивають українців, наших дітей. Треба подивитися, як ці люди по-звірячому боятимуться відповідальності й розумітимуть, що відповідальність вже точно їх дістане», — додав радник керівника Офісу президента.

Чому я хочу, щоб одна з ключових поразок була в Донецьку та Луганську? Росія буде зовсім інакше сприймати те, що відбувається й наші вимоги, пояснив Подоляк. «А серед наших вимог, детально скажу пропозиція, але це не пропозиція, а ультимативна вимога видати нам всіх людей, незалежно від того громадянами якої країни вони є, які створювали злочини, зокрема юридичного характеру», — зауважив радник керівника ОПУ.

Нагадаємо, Данілов розповів, чи можливий повторний наступ росії на Київ.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк