В ОП пояснили, чому Україна не домовлятиметься з путіним

Хоч навіть у росії немає жодного наміру про щось домовлятися

ФОТО: Михайло Подоляк

Заклики до мирних переговорів з росією подекуди лунають ще частіше, ніж зазвичай. Радник керівникаи Офісу президента Михайло Подоляк в інтерв'ю для «24 Каналу» емоційно відреагував на такі намагання Заходу.

На пресконференції 25 лютого журналіст видання NBC News запитав Володимира Зеленського, чи Україна програє цю війну. Мовляв, кількість техніки, яка надходить від партнерів, вистачає лише для того, аби оборонятися, але не для того, щоб перемогти. Щобільше, він припустив, що вже може бути час для того, аби сісти за стіл переговорів разом із Владіміром Путіним.

«Вони запитують, чи не час сісти за стіл переговорів, – але хіба путін пропонував переговори? Путін пропонує нам підписати капітуляцію та програти війну. Після цього, як вони це пропонують, хотілося б почути відповідь на запитання, чому Путін після цього має поводитися якось більш миролюбно щодо всіх інших?», – наголосив Подоляк.

Радник голови Офісу президента підкреслив, що путін прямо атакує нашу державу, порушуючи усі норми міжнародного права. Щобільше, на Федеральних зборах 29 лютого Путін наголосив, що Росія на це має право, адже вони вважають, що України як держави не існує. А тому, що логічно випливає з цих заяв, росіяни мають право вбивати українців, бо вони не погоджуються з концепцією «русского міра». І водночас світ не має ніяк реагувати на терористичну поведінку росії.

Крім того, путін, як зазначив Подоляк, демонстративно нагороджує тих, хто вбиває українців на війні. Російський диктатор лише заохочує своїх військових до всеможливих порушень законів ведення війни.

«Після цього всього нам кажуть: давайте ви з ними домовитесь. Про що? У чому сенс? У тому, що вони перебувають за 10 тисяч кілометрів, і до них ця орда поки не дійде? Нам говорять сісти за стіл переговорів, щоб підписати капітуляцію та забути про те, що нас вирізали», – підкреслив він.

Подоляк переконаний, що путін, у разі перемоги, поводитиметься передбачувано. Він не зупиниться у своїх кровожерливих намірах й далі вбивати українців, які знищували репутацію росії, як на полі бою, так і в інформаційному просторі.

Подоляк пояснив своє обурення заявами західних журналістів. На його думку, дуже дивно, що цю тему знову і знову підіймають на Заході. Мовляв, люди, що виросли на фільмах, де добро перемагає зло, чомусь пропонують Україні здатися злу.

«Ви, які не воюєте, а можете просто дати 7% свого військового бюджету, щоб подивитися, як остаточно буде знищений ваш ключовий опонент, пропонуєте людям, які воюють, здатися. Чому тоді ви продовжуєте знімати голлівудські блокбастери, де ви круті? Тоді знімайте блокбастери, коли до тебе на вулиці підходить бандит і ти можеш битися, але просто стаєш перед ним на коліна. Знімайте, що це є філософією справжньої людини – ставати на коліна перед бандитами», – емоційно підсумував Подоляк.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Читайте також