В ОП пояснили, навіщо путін оголосив мобілізацію в росії

Оголосивши мобілізацію, вони просто узаконили те, що вони робили останні місяці

ФОТО: ілюстративне

Прихована мобілізація в росії проходить не перший місяць. Оголосивши привселюдно мобілізацію зараз, путін узаконив те, що робили останні місяці.

Про це розповів радник глави офісу президента Михайло Подоляк в ефірі телеканалу «Freedom».

«Прихована мобілізація йде в росії фактично весь час. Москва неналежним чином використала свою контрактну, вона її в Україні просто знищила, тому з 1 квітня стартувала прихована мобілізація. Вони постійно поповнювали резерви на полі бою. При цьому вони брали частини з готових військовослужбовців з контингентів в країнах ОДКБ, послаблюючи ті чи інші свої фланги. Оголосивши мобілізацію, вони просто узаконили те, що вони робили останні місяці», — зазначив радник глави ОПУ.

При цьому він вказав, що мобілізацією в кремлі лише визнали, що вони втратили ініціативу, війна йде вже не за планом, а російська армія зазнала великих втрат, тому треба «живим м'ясом» компенсувати проблеми на фронті.

«Є один нюанс, це не стрілецька війна, а війна важкої артилерії, бронетехніки і РСЗВ. У зв’язку з цим люди в росії потрібні, щоб заткнути проломи в обороні і чекати, поки їх буду перемелювати «Himars» та іншим. У найближчі місяці в росії буде наростати істерика, паніка через мобілізацію і ця країна перетворитися на країну 1941 року», — підсумував Подоляк.

Раніше Зеленський розповів, скільки щодня гине українських воїнів.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк