В ОП та ГУР відреагували на «витік» інформації щодо весняного контрнаступу

Що ж стосується реальних планів контрнаступу, то російські війська «ознайомляться з ними першими»

ФОТО: ілюстративне

Дані про нібито весняний контрнаступ ЗСУ, які, як писав The New York Times, нібито «злили» в мережу, спираються на великий обсяг фіктивної інформації, припустив у Telegram радник глави ОП Михайло Подоляк. 

Зокрема, він наголосив, що опубліковані дані «спираються переважно на статистичний аналіз поставок, можливих оперативно-тактичних задумів, а також великий обсяг фіктивної інформації».

«І, по-друге... якби Росія справді отримала реальні сценарні заготовки – вона навряд чи оприлюднила б їх. Адже набагато вигідніше заготувати власні зустрічні пастки, залишаючи при цьому другий бік у незнанні про власне знання. Натомість публікація сьогодні - це безумовний доказ виключно оперативної інформаційної гри Росії», - підкреслив Подоляк.

 Що ж стосується реальних планів контрнаступу, додав Подоляк, безумовно, російські війська «ознайомляться з ними першими»: «Я б припустив, що це станеться дуже скоро». 

Водночас представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов заявив в ефірі інформаційного телемарафону, що українському суспільству немає підстав переживати через «витік» засекречених військових документів з деталями плану США щодо оснащення ЗСУ перед майбутнім контрнаступом.

«Дуже важливо пам’ятати, що останні десятиліття дуже важливі операції російських спецслужб проходять в фотошопі. І з попереднього аналізу цих матеріалів, які ми побачили, ми бачимо там брехливі викривлені втрати по втратах з обох сторін. Ми бачимо частину інформації, явно зібраної OSINT-засобами, тобто з відкритих джерел», - сказав Юсов.

За його словами, потреби української армії - це тематика, яка багато і змістовно обговорювалася на всіх рівнях, в тому числі і офіційними особами.

 «Ні для кого не є секретом, що Україна ставила і ставить питання і про авіацію, і про танки, і про боєприпаси та багато інших речей, які так нам потрібні для швидшого звільнення окупованих територій, для збереження життів українських солдат і мирного населення. Все інше - ми будемо чекати офіційних коментарів, але я думаю, що українському суспільству переживати стосовно цього підстав немає. Контрнаступ буде, і головні плани ворог побачить і відчує на полі бою», - зазначив представник ГУР.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк