В опалювальний сезон РФ зосередиться на атаках дронами, - ЗСУ

Нові атаки дронами, а не ракетами

Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат передбачає, що під час нового опалювального сезону Росія зосередиться на атаках української території дронами, а не ракетами. Про це він сказав в ефірі телемарафону.

Він зауважив, що минулого року Росія мала великий запас далекобійних високоточних ракет і атакувала об’єкти енергетики переважно «Калібрами», Х-101, Х-555.

«Вони цей стратегічний запас використали восени і взимку. Тому, мабуть, варто очікувати більше на атаки дронів, ніж на атаки ракет, тому що такого запасу, як минулого року, у них немає», – сказав Ігнат.

Відповідаючи на запитання, яку максимальну кількість дронів Росія може одночасно запустити по Україні, речник Повітряних сил зазначив, що цієї ночі РФ запустила один дрон – і українська ППО його збила. У новорічну ніч окупанти запустили 44 дрони.

Читайте також: В центрі Львова помітили водія «Lexus» з подвійними номерами

«Тому скільки буде, стільки і будуть запускати. Якщо матимуть можливість і зможуть запускати більше, то будуть запускати більше. Ви бачите, що змінюються напрямки запусків <…> Тому все залежить від того, яке буде виробництво», – сказав Ігнат.

varta1.com.ua: Новини

Юлія Зуб

Читайте також