В ОРДЛО владу передають росіянам, а колаборантів відсторонюють від влади

Росія розпочинає поступову інтеграцію тимчасово окупованих територій

Фото: інформативне

У тимчасово окупованій Донеччині загарбники призначають у «владу» росіян, а колаборантів відсторонюють.

Про це у «Telegram» повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко.

«Призначено нового керівника уряду окупантів росіянина Віталія Хоценко. Перший раз пряме призначення з Росії в умовно керівні органи влади іншої держави. Але картина не буде повною, якщо не додати що ротація уряду окупантів відбулась одночасно з візитом першого заступника адміністрації президента Росії Сєргєя Кірієнка. Який відповідно доставив наказ і проконтролював його виконання», — розповів Андрющенко.

За його словами, під час призначення загарбників не брали участь у заходах місцеві колаборанти.

«Більш того, центр периметра безпеки з концентрацією поліцаїв та МГБ/ФСБ буде влаштовано… у Новоазовську. Де вже оселився корпус кадирівців, які контролюють Маріуполь та район», — зауважив радник.

На думку Андрющенка, пряма інтеграція окупованих українських територій в Росію набирає обертів.

Також радник очільника Маріуполя закликав самопроголошеного «мера» Іващенка здатися в полон в Україну: «Хоча б збережеш життя».

Після візиту посадовця з Кремля, так званий очільник «ДНР» Денис Пушилін звільнив усіх «міністрів» псевдореспубліки на чолі з колаборантом Олександром Ананченком. 

Також ресурси проросійських бойовиків оприлюднили «указ», у якому Пушилін зазначає про подальшу роботу «уряду» до формування нового складу.

Пізніше стало відомо про те, що уряд підконтрольного Кремлю утворення має очолити росіянин — колишній директор Департаменту регіональної промислової політики та проектного управління Мінпромторгу РФ, громадянин РФ Віталій Хоценко.

varta1.com.ua: Новини

Анастасія Сенів

Читайте також