В останній день вересня Львів попрощається з Героями Миколою Ленкєєвим та Сергієм Пруглом (ФОТО)

Мерія закликає містян долучитись до міської церемонії прощання та утриматися в цей час від розважальних заходів та святкувань

У понеділок, 30 вересня, Львів попрощається з військовослужбовцями Миколою Ленкєєвим та Сергієм Пруглом, які загинули від рук російських окупанів, захищаючи Україну. Про це повідомляє Львівська міська рада.

Чин похорону Миколи Ленкєєва та Сергія Пругла розпочнеться об 11:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, опісля відбудеться загальноміська церемонія прощання на площі Ринок.

Обох полеглих захисників поховають на Личаківському кладовищі у Львові.

Біографічні довідки захисників


Микола Ленкєєв (27.04.1971-15.09.2024) Уродженець міста Бахмут Донецької області.


Навчався у Бахмутській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №7 Бахмутської міської ради Донецької області. Здобув професійно-технічну освіту у Державному навчальному закладі «Бахмутський професійний аграрний ліцей».

Після завершення навчання проходив військову службу у танкових військах.

Повернувшись, спершу працював у місцевій військовій частині, згодом – у автотранспортному підприємстві. Також займався приватним підприємництвом. За словами близьких, обожнював красиві речі.

Із початком повномасштабного вторгнення російської федерації став на захист держави від загарбників. Виконував бойові завдання на Харківщині, Донеччині та Луганщині у лавах 11-го прикордонного Краматорського загону Східного регіонального управління Державної прикордонної служби України.

У Миколи Ленкєєва залишилися дружина та донька.


Сергій Пругло (31.08.1998-22.09.2024) Уродженець міста Токмак Запорізької області.

Навчався у Закладі загальної середньої освіти №6 Токмацької міської ради. Здобув освіту у Державному навчальному закладі «Багатопрофільний центр професійно-технічної освіти» за спеціальністю «Кухар-кондитер».

Згодом родина переїхала до Львова. Тут обіймав посаду приймальника у відділенні Нової пошти №4. У вільний час активно займайся спортом, зокрема, футболом і тенісом, багато малював.

Із початком повномасштабного вторгнення російської федерації став на захист держави від окупантів. Виконував бойові завдання із захисту суверенітету та незалежності держави у лавах 49-го окремого штурмового батальйону «Карпатська Січ» імені Олега Куцина Сухопутних військ Збройних Сил України.

У Сергія Пругла залишилися дружина та син.

varta1.com.ua: Новини

Коментарі

Читайте також