В поліції прокоментували ситуацію з блокпостом в Харкові (ВІДЕО)

Відкрито провадження

У Харкові на блокпосту люди у військовій формі з автоматами наказали правоохоронцям та військовим лягти на землю. Зараз слідчі розпочали кримінальне провадження за фактом погроз правоохоронцям. Про це офіційно повідомили у прес-службі поліції Харківської області.

Зазначається, що до правоохоронців, які несуть службу на блок посту, під'їхали чоловіки у військовій формі. Вони погрожували зброєю і вимагали припинити перевірки транспорту.

«29 вересня близько 15:00 до одного з блокпостів на виїзді з Харкова під'їхали чотири позашляховика. З них вийшли чоловіки у військовій формі, погрожували вогнепальною зброєю усьому зведеному загону, до складу якого входять поліцейські, прикордонники, нацгвардійці, представник військової служби правопорядку», - йдеться у повідомленні.

Вони вимагали припинити перевірки та огляди їх транспортних засобів під час проїзду через блокпости. Після короткої суперечки вони поїхали з місця інциденту.

На місце події виїжджала слідчо-оперативна група, яка задокументувала злочин.

«Того ж дня за даним фактом слідчі внесли відомості в ЄРДР за ч. 1 ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України. Досудове розслідування здійснюють слідчі Харківського РУП № 2 під процесуальним керівництвом військової прокуратури», - додали в поліції.

Читайте також: у Харкові озброєні люди в військовій формі захопили блокпост

Також правоохоронці нагадали, що на блокпостах поліція виконує свої функціональні обов'язки відповідно до чинного законодавства в умовах воєнного часу для запобігання потрапляння в Харківську область незаконної зброї, наркотиків, вибухонебезпечних речовин.

 «Сили оборони виборюють незалежність нашої держави у важких боях. Задача поліції - допомогти нашим воїнам відстояти нашу країну, забезпечити повагу до законодавства України. У нас не повинно бути недоторканих. Закликаємо усіх без винятку з повагою ставитися до законів України», - додали в поліції.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена