У промисловому районі Львова планують забудувати територію перо-пухової фабрики

3
3

У місті планують забудувати територію Львівської перо-пухової фабрики. Під час засідання сесії Львівської міської ради, яка відбулася 16 вересня, депутати проголосували «за» внесення змін до детального плану території, обмеженої вул. В. Липинського, вул. Промисловою, вул. Городницькою, вул. Л. Бетховена, передає «Твоє місто».


Мається на увазі територія в промисловому районі міста. Зокрема земля, на якій колись працювала Львівська перо-пухова фабрика, що на вулиці Городницькій, 49.


Під час засідання головний архітектор Львова Антон Коломєйцев зазначив, що зміни до детального плану передбачають там зону змішаної забудови. Депутатка від фракції «Самопоміч» Вікторія Довжик запропонувала перенести розгляд цієї ухвали.


«Ця територія була традиційно промисловою, тому перш, ніж далі щось робити, там потрібно почути думку підприємців», — зазначила вона.


Депутати не проголосували «за» перенесення цього питання, натомість 41 депутат підтримав дозвіл на розроблення змін до детального плану.


В інформаційній записці до проєкту ухвали йдеться, що забудовник має намір у межах змін до цього детального плану території будувати на цій території будівлі змішаного типу — йдеться про житло та комерційні приміщення. Також в планах є зведення багаторівневого паркінгу. Територію планують перевести до громадської зони Г-2.


Перед початком будівництва, окрім змін до детального плану, потрібно також отримати містобудівні умови та обмеження.


Замовником цих змін є ТОВ «ЛьвівДевФакторі». За даними аналітичної системи «УouСontrol» компанію заснували пів року тому. Основний вид діяльності — організація будівництва. Кінцевим бенефіціарним власником є Ярослав Рудюк. У 2020 році Ярослав Рудюк балотувався до Львівської міської ради від партії «Варта». Також він був помічником депутата Львівської міської ради Валерія Веремчука.


Додамо, що «ЛьвівДевФакторі» має у власності будівлі площею 2461 кв. м на вул. Городницькій, 49 — це будівлі колишньої Львівської перо-пухової фабрики.

varta1.com.ua: Новини