В Раді відповіли, чи чекати українцям посилення мобілізації

В плановому режимі

Мобілізація в Україні продовжується у плановому режимі. Будь-яких передумов для посилення призову немає. Про це з посиланням на члена комітету ВР з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федора Вениславського в ефірі телемарафону пише Телеграф

Вениславський зазначив, що з перших днів війни в Україні відбуваються «абсолютно планові» мобілізаційні заходи.

Зокрема, пояснює він, тепер Територіальні центри комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) вручають повістки тим військовозобов’язаним, військово-облікові спеціальності яких потрібні на фронті, на передовій лінії.

«В Україні на цей момент якихось необхідних передумов для збільшення кількості військовозобов'язаних для їх мобілізації немає. Все відбувається в тому плановому режимі, як відбувалось з перших днів війни», — сказав Веніславський.

Також він додав, що війна призводить до втрат — є загиблі та поранені військові, тому втрати потрібно поповнювати.

Читайте також: чи відбуватиметься посилення мобілізації в Україні: відповіді

"Відповідно територіальні центри продовжують комплектувати ті військові підрозділи, які зазнали втрат. Окрім того, оскільки ми намагаємося сформувати ті резерви, які забезпечать швидке просування і деокупацію всієї території, формуються нові військові підрозділи. Їх також необхідно забезпечувати відповідними військовослужбовцями", — сказав нардеп.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена