В рф розпочали кампанію зі зриву українського контрнаступу

З цим пов'язують повітряні атаки ворога

Фото ілюстративне

Удари військ рф безпілотниками та ракетами по території України з квітня, ймовірно, є частиною нової повітряної кампанії, спрямованої на зрив контрнаступу ЗСУ. Такі висновки зробили у звіті Інституті вивчення війни (ISW)

Так із 19 квітня 2023-го загарбники завдали щонайменше десять ударів по Україні, особливо по тилових зонах, використовуючи свою «високоточну» зброю.

З метою заощадження ракет та виснаження української ППО, яка відтепер здатна успішно відбивати ракетні атаки, росіяни продовжують значною мірою покладатися на іранські дрони типу «Shahed».

Аналітики ISW зауважують, що нова повітряна кампанія, перш за все, спрямована на Київ і місця розташування військово-промислових об'єктів, а також логістичні маршрути. 

Однак, як вважають в  Інституті вивчення війни, поки завдані удари росії по Україні не сильно обмежують можливості українських військ в цілому. 

Читайте також: в ЗСУ розповіли, про зміну тактики російських обстрілів

Додамо, що атаки росії по території України знову посилилися. Минулої ночі окупанти знову атакували як прифронтові регіони, так і столицю, і глибокий тил на заході країни.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також