У росії загадково покінчив життя самогубством топ-менеджер «Газпрому»: застрелився в басейні

«Самовбилися» вже п’ять російських топ-менеджерів

Російський нафтогазовий комплекс спіткала чергова дивна смерть, цього разу — топ-менеджера «Газпрому», пише «Дзеркало тижня».

Нинішнього року померли вже п’ять топ-менеджерів, пов’язаних з головними газовими компаніями — «Газпромом» і «Новатеком». В усіх випадках слідчі встановлювали ознаки самогубств.

На цей раз, у басейні в елітному котеджному селищі «Морські тераси», під Петербургом, знайшли тіло Юрія Воронова, голови підрядника компанії «Газпром». Він помер від пострілу у голову.

Юрій Воронов — засновник та гендиректор транспортно-логістичної компанії «Астра-Шиппінг», яка спеціалізується, зокрема, на підрядах «Газпрому» в Арктиці.

Як стало відомо, вдень, 4 липня, до екстрених служб надійшло повідомлення про те, що в будинку на вулиці Рожевих Закатів елітного котеджного селища виявлено тіло господаря житла з вогнепальним пораненням голови. Він лежав у басейні. Поруч знайшли травматичний пістолет «Grand Power», на дні валялося декілька стріляних гільз.

Опитана поліцією вдова Воронова розповіла, що той виїхав за місто 1 липня, а до цього, приблизно два тижні, вживав алкоголь. Вона припустила, що її чоловік почав випивати, бо втратив великі гроші через розлад з контрагентами та партнерами.

Це вже п’ята смерть за півроку, пов’язана із російською газовою галуззю. Взимку у Ленінградській області знайшли тіло Леоніда Шульмана, голови транспортної служби «Газпром інвесту». Потім загинув Олександр Тюляков, який працював у «Газпромі» заступником гендиректора Єдиного розрахункового центру.

У квітні в Москві знайшли тіла колишнього віце-президента Газпромбанку Владислава Аваєва, його дружини та дочки. Потім в Іспанії виявили мертвими колишнього топ-менеджера «Новатека» Сергія Протосеню, його дружину та дочку.

Як повідомлялося, російський газовий мільйонер вбив сім’ю і скоїв самогубство.

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий