У росії заявили, що готують запуск серійного виробництва ядерної ракети «Сармат» (ФОТО)

Росіяни залякують масовим виробництвом ядерної зброї

Фото: Правда Тут

Вранці, 12 липня, очільник «Роскосмосу» Дмитро Рогозін у своєму «Telegram» оприлюднив фото на фоні ядерної ракети «Сармат», застосуванням яких РФ погрожує Україні, повідомляє «Правда тут».

Він заявив, що так звана «найпотужніша» ядерна ракета готується до серійного виробництва.

«Найпотужніша у світі ядерна ракета глобальної дальності готується до нових випробувань та серійного виробництва», — написав Рогозін.

Нещодавно путін заявив, що перша балістична ракета «Сармат» стане на бойове чергування до кінця 2022 року. Стати на бойове чергування — це пройти всі випробування і бути прийнятим на озброєння. Але ракета «Сармат» тільки в квітні пройшла перший випробувальний пуск.

За словами експертів, перші випробування «Сармата» почалися в 2018 році, хоча планувалися вони спочатку в 2016-му. Тобто ракету не могли підготувати до повноцінних випробувань два роки. І тільки пробний запуск одного «Сармата» здійснили в 2022-му. За словами експертів, такі затримки були в першу чергу через велику кількість технічних недоробок ракети.

Зазначається, що коли ракета закладалася в проєкт, в її складі була серйозна електронна база з іноземних компонентів. А, наразі, такої кількості іноземних схем у РФ немає, тому говорити про серійне виробництво «Сармата» не доводиться.

Нагадаємо, «Сармат» — це міжконтинентальна балістична ракета, яку РФ змушена максимально швидко поставити на озброєння для того, щоб замінити радянські ракети шахтного базування.

Їхньою перевагою перед літаками є малий час підльоту і велика швидкість головної частини, що сильно ускладнює їхнє перехоплення навіть сучасною системою ППО.

Як повідомлялося, білорусь почала військові навчання біля кордону України.

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий

Читайте також