В розвідці повідомили, чи готує рф велику мобілізацію

Що відбувається з мобілізацією у ворога

Влада країни-агресора боїться офіційно оголошувати масову мобілізацію, бо побоюється протестів. Однак фактична мобілізація не припинялася. Про це представник ГУР Міноборони України Андрій Юсов повідомив у ефірі телемарафону «Єдині новини», пише ТСН.

В російській федерації не припиняли мобілізацію і продовжують відправляти людей на війну проти України.

Андрій Юсов наголосив, що йдеться про десятки тисяч осіб на місяць.

Юридично законодавство та повноваження репресивних органів (рф – ред.) збільшуються таким чином, щоб у будь-який момент несподіване оголошення рішення про нову хвилю мобілізації не могло зустрітися з відчутним опором", – описав ситуацію представник української розвідки.

За його словами, у Кремлі таки бояться громадського бунту, як би там до цього не ставилися. Водночас самі росіяни бояться мобілізації.

«Бояться, що забиратимуть людей з вулиці. Так зараз роблять на окупованих територіях України. Зокрема, на Донбасі», – повідомив Юсов.

Читайте також: росія почала «оновлений наступ» на Україну

Раніше у ГУР МО вже інформували, що рф поки не готується до масової мобілізації через відсутність такої потреби та майбутні вибори президента навесні 2024 року. Адже велика мобілізація перед виборами вплинула б на суспільно-політичну обстановку.





varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також