В розвідці розповіли, як КНДР допомагає Кремлю з боєприпасами

У війні проти України росія витрачає більше зброї та боєприпасів, ніж здатна виробляти

Фото: Фото: EPA/UPG

У війні проти України росія витрачає більше зброї та боєприпасів, ніж здатна самостійно виробляти, тож кремль змушений був шукати додаткові джерела поповнення арсеналу. Найбільшим постачальником зброї для росії наразі є КНДР.Про це заявив начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов в інтерв'ю Financial Times. 

Він зазначив, що допомога Північної Кореї допомогла рф «трохи видихнути».

За словами очільника ГУР МО, російська оборонна промисловість не встигає з поновленням запасів зброї та боєприпасів, необхідних Росії для війни проти України: на фронті окупанти використовують більше, аніж РФ здатна виробити. Водночас у росії існують проблеми щодо контролю якості.

«Саме цим пояснюється пошук росією зброї в інших країнах», – наголосив він.

Найбільше зброї та боєприпасів нині передає державі-агресорці Північна Корея. Фактично Пхеньян допоміг Москві уникнути катастрофи, вважає Буданов.

«Вони справді передали значну кількість артилерійських боєприпасів. Це дозволило Росії трохи видихнути. Без допомоги КНДР ситуація була б катастрофічною», – зазначив очільник української розвідки.

Як підкреслив Буданов, росія дуже не хотіла би залежати від допомоги зовні, адже, за його словами, «це завжди вважалося нижче їх, це приниження».

Читайте також: у тимчасово окупованому Севастополі пролунали вибухи

Окрім нестачі зброї, додав начальник ГУР, росія зіткнулася з проблемою нестачі живої сили: на фронті російська армія втрачає більше солдатів, аніж здатна набрати.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також