В розвідці розповіли, як рф модернізувала деякі види ракет для ударів по Україні

Вони змінюють системи наведення

Фото ілюстративне

В рф модернізували ракети «Х-22» та «Онікс» та відновили використання комплексів «Бастіон». Про це розповів у телемарафоні представник Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький

«Ми чітко знаємо, що були проведені заходи по модернізації деяких видів ракет. Там ж сама Х-22 по суті вже стала Х-32, тобто пройшла модернізацію», – розповів Скібіцький.

 За словами Скібіцбкого , ГУР володіє інформацією про ті плани і ті заходи, які здійснювала рф по модернізації і ракет «Оніксів», адже ці протикорабельні ракети призначені зовсім для інших цілей.

«Восени вони дуже часто обстрілювали Миколаївську, Одеську та Херсонську області. Тоді було дуже багато саме підривів, а не влучань», - додав він.

Представник ГУР також зазначив, що після модернізації росіяни знову відновили використання комплексів Бал, «Бастіон», які застосовують проти цивільних об’єктів.

Вони змінюють системи наведення, системи навігації, які дозволяють застосовувати в таких варіантах, як «поверхня – поверхня».

Читайте також: в ГУР повідомили актуальну ситуацію з ракетами в рф

Для довідки:

Ракета Х-22 «Буря» – це надзвукова крилата протикорабельна ракета повітряного базування великої дальності, яку створювали для ураження авіаносців та авіаносних ударних груп. В другій половині 1970-тих років ракетами Х-22 почали озброювати надзвукові літаки Ту-22М2 та Ту-22М3, які могли нести до трьох ракет. Однак таку кількість підвішують на борти лише для транспортування. Для удару літаки несуть одну-дві ракети.

Ракета П-800 «Онікс» – російська надзвукова універсальна протикорабельна ракета середнього радіусу дії, призначена для боротьби з надводними військово-морськими угрупованнями та одиночними кораблями в умовах сильної вогневої та радіоелектронної протидії. Може застосовуватись і проти наземних цілей, при цьому дальність ураження цілі може бути збільшена.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена