В СБУ попередили про можливі провокації на Великдень

З боку рф

У Службі безпеки України закликають українців не відвідувати масових зібрань та дотримуватися безпекових рекомендацій напередодні свята Великодня. Про це йдеться  у повідомленні в Telegram-каналі СБУ.

Ворог чудово розуміє, що зазнає поразки на полі бою, тому не полишає спроб влаштувати провокації, аби розхитати єдність українського суспільства, зазначається у повідомленні СБУ.

 «Для цього рф намагається застосовувати різноманітні інструменти та, серед іншого, приділяє особливу увагу релігійній тематиці», - зауважили у Службі.

Вони запевнили, що докладають максимум зусиль, аби нейтралізувати вплив окупантів на церковне середовище і не дати росії бодай мінімальної можливості використати релігійне питання для досягнення власних цілей.

У СБУ додали, що наразі важливі пильність, обачність та злагодженість дій кожного.

 «Відтак Служба безпеки закликає громадян напередодні свят обмежити відвідування масових заходів, під якими б гаслами вони не відбувалися; не піддаватися на можливі провокації чи підбурювання до незаконних дій; дотримуватися комендантської години, встановленої для вашого регіону», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: у Львові знайшли та затримали причетного до підпалу дверей церкви 

Також у спецслужбі закликають не ігнорувати сигнали повітряної тривоги і під час неї перебувати в укриттях. Крім того, українців закликали без потреби не затримуватися у храмах при освяченні великоднього кошика, а також повідомляти правоохоронцям про підозрілі предмети та осіб, які можуть влаштовувати провокації чи становити потенційну загрозу.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена