У СБУ розповіли, що шукали у столичному "ПАРУСі"

0000104415-parus
0000104415-parus

Служба безпеки України (СБУ) провела ряд обшуків у бізнес-центрі «Парус». Правоохоронці, спільно з прокуратурою, документували протиправні дії чиновників Київської міської державної адміністрації (КМДА) при реалізації проекту «Будівництво Великої Окружної дороги».

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

За даними слідства, чиновники КМДА спільно з посадовими особами комунальних та приватних підприємств мали намір привласнити значну суму коштів з майже одного мільярда гривень, виділених з бюджету на будівництво, — йдеться в повідомленні.

Обшуки проведені в офісі адвокатського об'єднання, яке представляє інтереси однієї з комерційних структур, задіяних в проекті.

У СБУ повідомили, що правоохоронці проводять слідчі дії для виявлення документації та інших доказів, що підтверджують протиправну діяльність посадових осіб КМДА у рамках досудового розслідування у кримінальному провадженні, розпочатому за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, що в матеріалах слідства зазначається, що в 2016 році КМДА оголосила тендер з очікуваною вартістю договору на проведення будівельних робіт 375,6 млн грн. Переможцем торгів було оголошено «Еко-буд-трейд» і ціна в ході торгів знизилася до 325,9 млн грн.

Незабаром КМДА видала нове розпорядження про коригування проекту, у результаті чого вартість будівництва зросла до 1,125 млрд грн.

У ході досудового розслідування даного кримінального судочинства на місці проведення будівельних робіт був проведений огляд місця події, у результаті чого виявлено, що зараз ніякі будівельні або підготовчі роботи не проводяться.

varta1.com.ua: Новини