У селі на Львівщині чоловік чинить насильство над людьми, нібито через розлади психіки

лллллллл
лллллллл

Мешканці села Скнилів, Пустомитівського району, б’ють на сполох. Їхній односелець впродовж тривалого часу поводиться неадекватно і розпускає руки щодо місцевих. Поліція зарадити не може. Про це повідомила в спільноті "Варта1" дописувачка Олеся Сковрон.

Як стало відомо, чоловік — Терешко Роман Ярославович, ходить вулицями, запрошує дівчат, віком 12–13 років, до себе на чай з цукерками. Також він заходить до мешканців села додому. З одними розмовляє, до інших розпускає кулаки. За словами жінки, чоловік неодноразово заходив в магазин брав товари без оплати пояснюючи це тим, що йому, нібито, можна і нічого за це йому не буде.

«Мешканців села вже рік тероризує мешканець села Скнилів, прикриваючись тим що він психічно нездоровий. Але чи насправді так є? У серпні 2020 року його шпиталізували. Пів року було спокою», — написала Олеся.

Учора ввечері, 24 березня, після служби у Храмі Преображення Господнього Терешко Роман напав на 66-річну парафіянку. Він завдав їй декілька ударів кулаком після чого жінка впала. Невдовзі її забрала швидка. Пізніше, йшовши дорогою він зустрів жінку, яку також ударив.

Опісля в магазині по вулиці Козацькій Терешко ударив продавця і, перевернувши цілу холодильну вітрину, пішов додому. Односельці одразу викликали поліцію.

Правоохоронці сказали, що поки він у себе дома, керуючись законом, вони не можуть зайти і забрати його. Це адміністративне правопорушення, а не кримінальне.

«Це якесь замкнуте коло. Заяви в поліцію пишуться, і ніхто не виконує своєї роботи, прикриваючись законодавством. Кажуть, що така людина сама має захотіти лікуватися. А ми, мешканці села, хочемо спокійно йти вулицею, не боячись його зустріти. А у вечері не оглядатися і не думати коли він вискочить, відпускати своїх дітей на дитячий майданчик, спокійно ходити до церкви, продавцю виходити на своє робоче місце», — йдеться у зверненні.

Чоловіка, якщо і забирає швидка чи поліція, то це максимум на декілька годин. Жителі села звертаються до поліції Львівщини за допомогою.

Ілона Орнат

varta1.com.ua: Новини