В США назвали причетних до теракту в російському «Крокусі»

Що сказали

Віце-президент США Камала Гарріс заявила, що Америка в курсі, хто за усіма ознаками причетний до теракту у «Крокус Сіті Холл». І це не Україна, як намагається переконати громадян рф її правитель володимир путін.

Про це політик заявила в інтерв'ю ABC News, прокоментувавши журналістам безпідставні звинувачення диктатора щодо зв'язків терористів із Києвом. «Ні», - сказала віце-президент на припущення, що це вчинила Україна.

Вона визнала те, що подія в «Крокусі» - велика трагедія, що забрала життя багатьох людей. «Ми всі повинні висловити наші співчуття сім'ям загиблих», - сказала вона.

Водночас Гарріс акцентувала, що проти України у Путіна немає жодних доказів, тоді як США мають підстави казати, що стрілянину в Підмосков'ї влаштував ІДІЛ.

«Ні, немає жодних доказів (проти України - УНІАН), і насправді ми знаємо, що ІДІЛ-К, за всіма ознаками, несе відповідальність за те, що сталося», - сказала посадовиця.

Ввечері 22 березня у ТРЦ «Крокус Сіті Хол» скоїли теракт, що призвів до багатьох смертей.

Водночас колишній фахівець ЦРУ з Росії Тед Трой, який служив у Москві, переконаний, що навряд чи теракт став наслідком так званої «операції під чужим прапором».

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена