В УДА закликали медіа не поширювати фейки: про що йдеться

В УДА відреагували на інформаційну кампанію проти Козицького та Комарека

В Українській добровольчій армії (УДА) закликали медіа уважніше ставитися до маніпулятивної та відверто брехливої інформації і не поширювати фейки. Також добровольці просять правоохоронців перевірити публікації полтавця Геннадія Сікалова, який першим поширював неправдиву інформацію про звʼязки бізнесу львівського бізнесмена Зіновія Козицького та його чеського партнера Карела Комарека з російським бізнесом. Про це УДА опублікувала на своїй сторінці у Facebook.

Добровольці зазначили, що вже не перший рік знайомі з родиною Козицьких — львівськими бізнесменами, які в час повномасштабного вторгнення продовжують працювати та підтримувати українську економіку, тим самим зміцнювати українське військо.

“Українській добровольчій армії прикро спостерігати за брудною інформаційною кампанією проти Зіновія Козицького та його чеського партнера Карела Комарека, яку розпочав полтавський псевдожурналіст та шахрай Геннадій Сікалов. Така спланована кампанія не лише не сприяє інвестиційному клімату у нашій країні під час війни — вона фактично грає на користь росії, бо з допомогою українських медіа розгортає боротьбу проти людей, які всіма силами допомагають ЗСУ та українському народові” — йдеться в повідомленні УДА.

Добровольча армія закликала українські медіа уважніше ставитися до маніпулятивної і не поширювати фейки. УДА також публічно звернулась до правоохоронних органів, щоб вони у правовий спосіб дали оцінку публікаціям Геннадія Сікалова та інших авторів.


varta1.com.ua: Новини

Коментарі

Читайте також