В Україні більшає випадків COVID-19

Голова МОЗ закликав робити другий бустер

Фото; інформативне

На сьогодні в Україні фіксується поступове незначне, але зростання кількості випадків захворювання на коронавірус.

Тож громадянам варто переглянути свій вакцинальний статус і зробити щеплення, якого бракує, або ж бустерну дозу.

Так, голова МОЗ Віктор Ляшко нагадав, що відомство створило можливість отримати другу бустерну дозу вакцини проти COVID-19 для деяких категорій людей.

Про це міністр заявив у прямому ефірі спільного інформаційного марафону UAразом на українських телеканалах сьогодні,  5 серпня.

«COVID нікуди не подівся, і ми в Україні фіксуємо поступове незначне, але зростання кількості випадків коронавірусної хвороби. За попередній тиждень зареєстровано 2800 випадків. Тиждень до того було 2030 випадків, ще тиждень до того — 1800», — поінформував Ляшко.

Водночас, він повідомив, що кількість завантаженості лікарняних ліжок, наразі, некритична. Так, заповнено всього 4 % від загального фонду.

Міністр закликав усіх дотримуватися протиепідемічних норм, переглянути свій вакцинальний статус і в разі необхідності зробити або перше, або друге щеплення, або ж бустерну дозу вакцини.

«Також Міністерство охорони здоров’я, зважаючи на рекомендації європейського регіону, зробило можливість зробити і другий бустер. Тобто для людей похилого віку, для людей з хворобами, які значно знижують імунну відповідь організму, сьогодні можна прийти і вакцинуватися додатковим бустерним щепленням проти COVID», — розповів голова МОЗ.

Він додав, що вакцини в Україні є, як і доступність до них на більшості територій держави.

«Я не можу зараз гарантувати, що це можна зробити на територіях, де росія намагається встановити окупаційний режим, оскільки там від початку війни жодного разу не був відкритий гуманітарний коридор. І ми не можемо завезти лікарські засоби на цю територію», — зауважив Ляшко.

varta1.com.ua: Новини

Анастасія Сенів

Читайте також