В Україні будуватимуть дороги з металургійних шлаків

705_910x510
705_910x510

Кабінет міністрів уможливив використання металургійних шлаків і зол виносу при дорожніх роботах. Про це повідомляє «Еспресо», з посиланням на Міністерство інфраструктури.

Розпорядження уряду «Про використання відходів виробництва в дорожньому будівництві», що передбачає, що тепер при здійсненні державних закупівель робіт з будівництва та послуг з поточного ремонту автомобільних доріг загального користування буде обов’язково передбачатися застосування нецінового критерію «Заходи по захисту навколишнього середовища» з питомою вагою не менше 10 %.

У договорах на будівництво та поточний ремонт автомобільних доріг загального користування у Запорізькій, Донецькій, Луганській, Дніпропетровській, Миколаївській та Кіровоградській областях буде передбачатися використання відходів виробництва (металургійних шлаків, зол виносу і т. д.), що відповідають нормативним документам з питань екологічного маркування та декларації, уточнюють в МІУ.

«Уже напрацьована база нормативно-технічних документів, що враховує як вітчизняний, так і європейський досвід в цьому питанні. Ці норми регламентують вимоги до технологічних процесів і складових дорожнього бетону, головним з яких є застосування виключно високоякісного портландцементу, а також безпосередньо металургійних шлаків», — зазначив міністр інфраструктури Владислав Криклій.

«Таке рішення уряду, зокрема, дозволяє позбутися залежності від імпорту з Російської Федерації будівельних матеріалів, зокрема, бітуму. Це також дозволить економити кошти під час дорожніх робіт, якість при цьому буде належною», — додав міністр.

varta1.com.ua: Новини