В Україні діє легіон «Свобода Росії», в якому воюють росіяни і білоруси, що перейшли на бік ЗСУ (ВІДЕО)

Військовослужбовці легіону виконують бойові завдання

Фото: PN

В Україні створили легіон «Свобода Росії», до якого входитимуть російські військовослужбовці, які відмовилися виконувати злочинні накази путіна та перейшли на українську сторону, повідомляє «news.pn».

Звернення командира легіону показало Головне управління розвідки МО України.

Командир одного з підрозділів легіону «Свобода Росії» до військовослужбовців ЗС РФ і закликав їх не виконувати злочинні накази путіна та перейти на бік України. За його словами, у легіоні також є і білоруси. Вони вже розпочали виконання бойових завдань.

— Я звертаюся до військовослужбовців збройних сил Російської федерації, які зараз перебувають на території України. Представлятися і говорити, в якому підрозділі проходив служби, не буду зі зрозумілих причин.

Скажу лише одне: до вас звертаються російські офіцери. 24 лютого всі ми, я та моря рота, зайшли на територію незалежної України, виконуючи злочинні накази диктатора путіна. Я зрозумів, що ми прийшли сюди явно не з добрими намірами і що нас з вами тут ніхто не чекав з квітами та як визволителів, а навпаки — нас проклинали і називали фашистами.

Товариші військові, виконуючи наказ диктатора путіна ми зробили жахливу помилку. Більшість із вас це знає. 27 лютого, з допомогою співробітників СБУ, я та моя рота перейшли на бік України з метою справді захистити народ від фашистів. Ми ще маємо можливість припинити безчинство на території України. Нам справжнім російським воїнам. Найвище військово-політичне керівництво України дозволило створити підрозділ з числа тих, що перейшли на бік України. Ми вже виконуємо завдання разом із нашими братами білорусами, українцями.

Брати, я закликаю вас прокинутися. Вступайте до наших лав, приєднуйтесь до легіону «Свобода Росії». Тільки разом ми зможемо врятувати Росію від приниження та розрухи. Тільки разом ми врятуємо наш народ.

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий