В Україні дозволили брати із собою тварин в укриття

Офіційно!

В Україні офіційно дозволили брати із собою в укриття під час повітряних тривог домашніх тварин. Про це повідомляють у зоозахисній організації UAnimals.

Раніше пускати в укриття домашніх тварин не можна було. Утім, Міністерство внутрішніх справ внесло відповідні зміни до вимог щодо утримання й експлуатації захисних споруд цивільного захисту.

Документ набере чинності з дня його офіційного опублікування. У зоозахисній організації кажуть, що їхні юристи ще в грудні звернулися до міністерства, аби вони оновили наказ.

Тепер люди можуть під час повітряних тривог перебувати в укриттях разом зі своїми домашніми улюбленцями, однак в окремих приміщеннях або відокремлених місцях.

У документі зазначається, що власники тварин повинні слідкувати за ними та забезпечити необхідні умови.

Люди, які супроводжують домашнього улюбленця, мають гарантувати безпеку людей, інших тварин і майна навколо від заподіяння шкоди. Серед іншого, необхідно дотримуватися санітарно-гігієнічних норм і правил.

Якщо домашній улюбленець може становити небезпеку, необхідно мати повідець і намордник на собак, які є в постанові Кабміну про небезпечні породи собак.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт