В Україні екстрено реагуватимуть на випадки насильства

pixabay__11__650x410
pixabay__11__650x410

22 серпня 2018 року, уряд прийняв постанову Кабінету Міністрів України „Про затвердження Типового положення про мобільну бригаду соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та насильства за ознакою статі”. Про це йдеться на сайті Міністерства соцполітики.


Згідно з цією постановою, мобільні бригади як спеціалізовані служби підтримки осіб, постраждалих від домашнього насильства, надаватимуть їм психологічну допомогу та фахові консультаційні послуги із виїздом у територіальні громади, а також, у телефонному режимі.

Функціонування таких мобільних бригад сприятиме підвищенню спроможності територіальних громад забезпечувати доступ їхніх мешканців до якісних  соціальних і реабілітаційних послуг та екстрене реагування на випадки насильства суб’єктами, що реалізують заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству.

Перші мобільні бригади створили в межах проекту «Посилення гуманітарної відповіді на потреби найбільш вразливих категорій жінок та дівчат-підлітків, в умовах збройного конфлікту на сході України: зміцнення міжвідомчої системи попередження і подолання ґендерно обумовленого насильства та забезпечення доступу до послуг з охорони репродуктивного здоров’я», реалізацію якого розпочало, в листопаді 2015 року, Міністерство соціальної політики у співпраці з Міжнародним благодійним фондом «Українська фундація громадського здоров’я» з фінансовою підтримкою Фонду народонаселення ООН в Україні.

Проект реалізується у Вінницькій, Дніпропетровській, Запорізькій,  Київській, Львівській, Одеській, Харківській та Херсонській областях, а також, на підконтрольних Україні територіях Донецької та Луганської областей України. Загалом, на сьогодні функціонує 46 мобільних бригад соціально-психологічної допомоги.

varta1.com.ua: Новини