В Україні хочуть зробити ЗНО з медіаграмотності

vno_posle9_klassa_uzhas_0
vno_posle9_klassa_uzhas_0

У Міністерстві культури, молоді та спорту вважають, що частина зовнішнього незалежного оцінювання або ж окремий шкільний іспит мають бути присвячені медіаграмотності. Про це повідомляє «Освіта.ua».

Про це сказав міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський, під час публічної дискусії в «Укрінформі» на тему: «Свобода слова, захист журналістів та інформаційного простору України від дезінформації (маніпуляції та фейків)».

«Ідея є. Її ще, напевно, зарано вголос проговорювати. Але ми вважаємо, що країна, яка знаходиться в епіцентрі такої потужної інформаційної війни, як наша, повинна займатися цим питанням (медіаграмотності — ред.), починаючи зі школи», — сказав Бородянський.

За його словами, у людини має бути розуміння, як залишатись убезпеченим в інформаційному просторі.

«ЗНО або такого тесту, який є фінальним у школі, повинне бути розуміння людиною, як залишатись убезпеченим в інформаційному просторі. І озвучу не обговорену поки що з Міністерством освіти сентенцію, тому це дуже-дуже наперед, але в принципі я вважаю, що частиною ЗНО або такого тесту, який є фінальним у школі, повинне бути розуміння людиною, як залишатись убезпеченим в інформаційному просторі. Тому ЗНО — це дуже потужний інструмент у цьому випадку. Але його треба обережно використовувати, і ми це теж розуміємо. Тому поки це лише ідея — не більше й не менше того», — пояснив міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський.

varta1.com.ua: Новини