В Україні критично малі запаси палива: на скільки вистачить

10-30 днів

У разі припинення надходжень нафти і нафтопродуктів потребу в них Україна зможе задовольняти протягом не більш, як 10-30 днів, що є критично малим показником. Про це повідомляє Міністерство енергетики з посиланням на слова заступника голови відомства Миколи Колісника.

«Сьогодні у разі припинення надходжень нафти і нафтопродуктів потребу в них країна зможе задовольняти протягом не більш як 10-30 днів за рахунок власного видобутку та наявних запасів. Цього критично мало, враховуючи усю підступність ворога, з яким ми маємо справу, не можна виключати ризику чергової спроби позбавити нас пального», - сказав Колісник.

Він вважає за необхідне створити мінімальні запаси нафтопродуктів в обсязі до 90 днів середньодобового чистого імпорту або 61 дня середньодобового внутрішнього споживання на випадок виникнення непередбачуваних ситуацій.

Читайте також: СБУ арештувала «приховані» активи підсанкційного олігарха

Такі заходи передбачає законопроект № 9024, що визначає основні правові, організаційні та фінансово-економічні засади створення і функціонування в Україні системи мінімальних запасів нафти та нафтопродуктів. 

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Читайте також