В Україні легалізують медичний канабіс: ВР підтримала законопроект у першому читанні (ФОТО)

Результат голосування ВР

Фото ілюстративне

У четвер, 13 липня на пленарному засіданні Верховної Ради України  нардепи підтримали законопроект про легалізацію медичного канабісу у першому читанні. Про це пише УНН. 

За відповідний законопроект проголосували 268 народних обранців.

Додамо, що у  червні минулого року уряд підтримав законопроект про легалізацію медичного канабісу. Комітет Верховної Ради підтримав його у лютому.

Йдеться винятково про лікарські засоби, виготовлені на основі канабісу для лікування людей, які переживають хронічний біль.

А 28 червня цього року, виступаючи у Верховної Раді, Зеленський закликав парламентарів підтримати законопроект.

«Всі найкращі світові практики, всі рішення, якими б складними чи незвичними вони б не здавалися для нас, мають бути застосовані в Україні, щоб українцям не довелося терпіти біль, стрес та травми війни. Зокрема, ми маємо нарешті чесно легалізувати для усіх, хто цього потребує ліки на основі канабісу», - сказав Зеленський.

Нардеп Ярослав Железняк 4 липня заявив, що законопроект розглянуть на найближчому пленарному засіданні ВР. При цьому додав, що «з голосами, правда, поки ризиково».

Також Кабінет Міністрів України підтримав законопроєкт, що регулюватиме обіг рослин роду коноплі (Cannabis) в медичних, промислових цілях, науковій та науково-технічній діяльності

Як зазначається, законопроєкт розширить доступ пацієнтів до необхідного лікування низки хвороб.

 

Медичний канабіс здатен запобігати стражданням пацієнтів та покращити їхнє лікування. Він полегшує перебіг понад 50 патологічних станів, зокрема:

  • посттравматичних стресових розладів, зокрема таких, що отримані внаслідок воєнних дій;
  • неврологічних захворювань. За попередніми висновками, медичний канабіс може мати позитивний вплив на лікування хвороби Альцгеймера, хвороби Гантінгтона і синдрому Туретта;
  • захворювань травного тракту;
  • хронічного болю невропатичного походження.

Препарати на основі канабісу застосовуються у паліативній допомозі для полегшення комплексу симптомів у онкохворих.

 

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також