В Україні може з’явитися власний космодром (ВІДЕО)

Космодром в Україні досі не побудований через жорсткі вимоги до його облаштування, Одна з обов'язкових умов - наявність великої безлюдної території

Ілюстрація: wikimedia.org DLR Picture

На півдні України віднайшли територію під будівництво космодрому. Про це стало відомо сьогодні під час брифінгу учасників Конференції регіональних інноваційно-космічних кластерів України, що відбулася в Одесі. Про це інформує «УНІАН».

Як повідомив начальник Національного центру управління і випробувань космічних засобів Володимир Присяжний, необхідна територія є на березі Чорного моря, на стику Одеської та Миколаївської областей. За його словами, з цього майданчика реально проводити запуск ракети з нахилом 70–80 градусів у бік Туреччини. В такому випадку, передбачається, що перший ступінь ракети-носія може впасти в Чорне море.

«Перед прийняттям рішення про спорудження стратегічного об’єкта на півдні України необхідно буде провести відповідні узгодження з Туреччиною, над якою може пролітати другий ступінь ракети. Суть в тому, за словами фахівця, що є ризик його падіння на території цієї країни», зазначив Присяжний.

Космодром в Україні досі не побудований через жорсткі вимоги до його облаштування. Одна з обов’язкових умов: наявність великої безлюдної території: щонайменше 500 км уздовж траси польоту і відсутність сторонніх об’єктів на відстані 200 км праворуч і ліворуч. При цьому знайти таку територію дуже складно, оскільки Українагустонаселена країна.

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий

Читайте також