В Україні можуть запровадити ще один День Незалежності

68984_0
68984_0

У Верховній Раді України зареєстрували законопроект, яким передбачається встановлення в країні двох святкувань незалежності.


Відповідний законопроект подали депутати Андрій Іллєнко, Михайло Головко, Олег Осуховський, Олександр Марченко та Юрій Левченко, інформує «ТСН»


«Метою законопроекту є перенесення дати основного державного святкування Дня незалежності на дату проголошення IV Універсалу. При цьому чинний День незалежності залишиться вихідним днем, будучи перейменованим в День відновлення Незалежності України», — йдеться у пояснювальній записці до документа.


За словами авторів, таким чином Україна визнає себе як правонаступницю Української народної республіки, яка існувала в 1917–1920 роках. Передбачається святкування Дня незалежності 22 січня, коли у 1918 році було видано IV Універсал, який проголосив незалежність України, а 24 серпня — святкування Дня відновлення незалежності.


Подібні свята вже існують у країнах Балтії та деяких країнах Кавказу, які проголошували власну незалежність до радянських часів, а часи СРСР вважають окупацією. Після його розпаду вони, також, почали святкувати і день відновлення незалежності.


varta1.com.ua: Новини