В Україні на низці напрямів відбито наступ окупантів

Зведення Генштабу ЗСУ

Фото: інформативне

На Донецькому та Таврійському напрямках українські військові відбили наступ ворога в районах населених пунктів Коровій Яр, Рубіжне та у напрямку Запоріжжя.

Про це йдеться у зведенні Генштабу Збройних сил України у «Facebook».

Зокрема, на Слобожанщині триває часткове блокування Харкова, руйнування його інфраструктури, ураження позицій захисників Харківщини із застосуванням авіації та артилерії.

У районі міста Ізюм ворог намагався покращити тактичне положення на напрямках Андріївка–Заводи та Дібровне–Курулька. Проводить заходи логістичного забезпечення угруповання окупантів.

На Донецькому та Таврійському напрямках ворог, посиливши обстріли наявними засобами вогневого ураження, намагався просунутись вглиб території України в районах населених пунктів Коровій Яр і Рубіжне, розвинути наступ в напрямку Запоріжжя, однак у цьому успіху не мав та зазнав втрат.

Водночас, окупанти продовжують знищувати Маріуполь, блокуючи місцевих мешканців та частину українських захисників у районі заводу «Азовсталь».

На тимчасово захопленій території Запорізької області, в місті Енергодар, співробітниками ФСБ РФ продовжується проведення фільтраційних заходів.

Зазначається, що на тимчасово захоплених територіях Харківщини та Луганщини окупанти займаються мародерством, крадіжками та пограбуванням місцевого населення — особливу увагу приділяють «вилученню» алкогольних напоїв та продуктів харчування.

varta1.com.ua: Новини

Анастасія Сенів

Читайте також