В Україні планують продовжити на два місяці адаптивний карантин

2111583-v-ukrayini-povertayut-adaptivniy-karantin-scho-zminitsya-z-24-lyutogo
2111583-v-ukrayini-povertayut-adaptivniy-karantin-scho-zminitsya-z-24-lyutogo

Адаптивний карантин в Україні, введений торік на тлі поширення COVID-19, планують продовжити на два місяці. Про це під час брифінгу заявив міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко, пише «УНН».


“Сьогодні в Україні продовжує діяти адаптивний карантин. Зараз він до кінця літа, але попередньо ми проговорили, і з урахуванням тієї епідситуації, яку ми зараз бачимо в Європейському регіоні, в Україні потрібно подовжити адаптивний карантин ще на два місяці”, — заявив Ляшко.


Нагадаємо, карантин для протидії поширенню нового типу коронавірусу в Україні запровадили з 12 березня 2020 року. Потім його неодноразово продовжували і влітку перевили у форму адаптивного карантину.


З 8 по 24 січня в Україні діяв жорсткий карантин. Його вводили, щоб «збити» хвилю захворюваності на COVID-19. У МОЗ зазначали, що головного ефекту від січневого «локдауну» вдалося досягти.


Україна з 25 січня повернулася до обмежень, які діяли до січневого жорсткого карантину.


З 24 лютого Україна знову повернулася до адаптивного карантину з впровадженням чотирьох рівнів епідемічної небезпеки.


16 червня уряд пом'якшив карантинні обмеження в Україні і продовжив дію карантину до 30 серпня.


У межах адаптивного карантину регіони позначаються кольорами — зеленим, жовтим, помаранчевим або червоним рівнем небезпеки поширення COVID-19, залежно від епідемічної ситуації. Зважаючи на «колір» регіону різняться й обмежувальні заходи. Так, зелений рівень передбачає мінімальні обмеження. Жовтий рівень — за замовчуванням діяв на території всієї країни з моменту введення адаптивного карантину. Помаранчевий рівень — встановлюється після жовтого і свідчить про ускладнення епідемічної ситуації. Червоний рівень — передбачає більш жорсткі обмеження, як це було під час січневого «локдауну».


Усі області наразі перебувають у «зеленій» зоні.

varta1.com.ua: Новини