В Україні почав діяти закон про легалізацію медичного канабісу: що він передбачає

Закон регулює обіг канабісу лише в медичній, промисловій і науковій діяльності

З п’ятниці, 16 серпня, в Україні починає діяти закон № 3528-IX, який вносить зміни до низки законодавчих актів України щодо державного контролю за обігом рослин роду коноплі (Cannabis). Закон прийняли, щоб регулювати обіг канабісу в медичній, промисловій та науковій діяльності. Обіг речовини контролюватимуть.

Закон про легалізацію канабісу Президент України підписав 15 лютого. Згідно із законом, створюються умови для легального обмеженого обігу та використання канабісу, його смоли, екстрактів і настоянок у медичних, промислових цілях, науковій та науково-технічній діяльності.

 Відтепер лікарі зможуть виписувати електронні рецепти на ліки з вмістом канабісу для полегшення болю пацієнтів або лікування захворювань, пов’язаних з порушенням роботи нервової системи. Вирощування та розповсюдження марихуани для рекреаційних цілей цей закон не передбачає — це все ще буде заборонено.

Виробництво цих препаратів контролюватимуть на всіх етапах — від вирощення канабісу до розповсюдження готових ліків. Виготовляти такі ліки згідно з законопроєктом зможуть лише підприємства, які отримали відповідну ліцензію та GMP-сертифікат — сертифікат, який затверджує належну якість продукту на всіх етапах виробництва. При цьому, такі виробництва будуть зобов’язані вести цілодобовий відеонагляд, а також надавати доступ до записів Нацполіції. Також законопроєкт передбачає, що кожен кущ медичного канабісу матиме індивідуальний код, який допоможе правоохоронцям та виробникам відстежувати всі рослини.

varta1.com.ua: Новини

Коментарі

Читайте також