В Україні поки не заборонятимуть УПЦ Московського патріархату

Поки що

Фото ілюстративне

У Верховній Раді України поки не планують забороняти діяльність Української православної церкви Московського патріархату в країні.

Про це в інтерв’ю "РБК-Україна" розповів спікер ВР Руслан Стефанчук.

«Ми довго обговорюємо це питання всередині наших політичних фракцій і груп. І незважаючи на те, що у кожного десь всередині є своє внутрішнє рішення, яке багато в чому збігається з тим, про що ви говорили, ми домовилися так: під час війни ми не маємо права приймати єдиний закон, який розколює українське суспільство», — пояснив він.

За словами Стефанчука, будь-який закон, який розколює суспільство, дає поштовх до появи або активізації внутрішніх колаборантів.

«Цього допустити не можна, тому що українська нація повинна бути єдиною. Ми розберемося з усіма після перемоги», — сказав глава парламенту.

Стефанчук також додав, що в майбутньому «ми побачимо, хто і як поводився під час війни».

«Адже у нас є багато псевдопатріотів, які все життя розповідали, як сильно люблять Україну, і з першими пострілами втекли з Києва за кордон або в більш спокійні міста нашої країни. Ми також знаємо про це все. А деякі замість того, щоб допомагати Україні, займаються «селфі-героїзмом», десь у безпечні моменти фотографують себе на різних блокпостах", — сказав він.

«Сьогодні унікальний шанс — кожен зняв маски. У житті людини існують так звані прикордонні ситуації. Отже, війна — це та прикордонна ситуація, яка сьогодні показує всім, хто є хто, що зриває завісу від усіх: від патріотів, від проросійських політиків. І суспільство дійсно може бачити, хто за Україну, а хто має якісь інші наміри", — підсумував спікер.

Додамо, що священик Андрій Пінчук з села Волоське Дніпропетровської області ініціював гучну заяву священиків УПЦ Московського патріархату, в якій закликав покарати Кирила Гундяєва (патріарха Московського) за його висловлювання і дії щодо «русского мира» в Україні. Вже зібрано понад 400 підписів.

А 24 лютого митрополит УПЦ МП Онуфрій закликав президента Росії Володимира Путіна «негайно припинити братовбивчу війну».

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена