В Україні пропонують легалізувати порно та еротику

Львівський письменник на сайті президента зареєстрував петицію

фото ua.depositphotos.com

В Україні закликають легалізувати порно та еротику, таким чином припинивши практику «полювання» на вебкам-моделей, які продають відвертий контент в Інтернеті.

Відповідну петицію зареєстрували на сайті президента України, повідомляє «УНІАН»,

«Більшість розвинених держав не мають заборон на порнографічну діяльність. В Україні цей закон приймався з міжнародними зауваженням, що він порушує свободу слова. Крім того, даний закон не має жодного сенсу, адже усі, хто хоче зніматись у порно — може виїхати за кордон і піднімати економіку іншим державам. Відповідно, він лише шкодить економіці й правам людини в Україні. А суди за його порушення нагадують середньовіччя, що бентежить українців і шокує іноземців», — пише автор петиції, львівський письменник та музикант Тарас Сіромський.

На його думку, сам закон дуже узагальнений і дає простір на його трактування по-різному.

«Зокрема, він погано пояснює, де еротика у мистецтві, а де еротика як порно, і була величезна кількість випадків, коли дівчат засуджували саме за еротику по статтях порнографії. Навіть на юридичних консультаціях юристи говорять, що від того, чи дати хабара залежить, як правоохоронна система трактуватиме законодавство. Цей закон розвиває корупцію і має бути негайно вилучений!», — вважає Сіромський.

Водночас, він зауважує, що, наразі, величезна кількість грошей платників податків виділяється на закупки порнографічного матеріалу і пошуку «злочинців», замість того, щоб дії кіберполіції зосередити на боротьбі проти російських кібератак, російської дезінформації та ботів, або ж замість того, щоб виділити кошти на українізацію інтернету.

Сама петиція була зареєстрована 4 липня 2022 року. За два дні її підписали понад 1200 людей. Для того, щоб її розглянув президент України, необхідно зібрати 25 тисяч голосів — до завершення збору залишився 91 день.

Як повідомлялося, Зеленський відреагував на петицію про виїзд чоловіків за кордон.

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий

Читайте також