В Україні шахраї оформлюють кредити на зниклих безвісти і полонених військовослужбовців (ФОТО, ВІДЕО)

Як працює схема

Фото: Кіберполіція України

В Україні правоохоронці викрили злочинну групу, яка оформлювала кредити на зниклих безвісти і полонених військовослужбовців.

Як повідомили у Кіберполіції України, для реалізації злочинної схеми зловмисники здійснювали перевипуск SIM-карт та отримували доступ до онлайн-банкінгу. Далі оформлювали кредитні картки та привласнювали позики. Загальна сума збитків становить понад 2 мільйони гривень. 

Фото: Кіберполіція України

Організовану злочину групу викрили правоохоронці спільно з  працівниками служб безпеки Приватбанку, Монобанку, Сенсбанку.

Встановлено, що троє осіб отримували дані про мобільні номери військовослужбовців, із якими втратили зв’язок рідні або тих, хто наразі перебуває у полоні.  Зловмисники здійснювали перевипуск SIM-карт і перевіряли, чи є перевипущені номери фінансовими. Далі отримували доступ до онлайн-банкінгу. З рахунків захисників перераховували залишок грошей, а також випускали кредитні карти й привласнювали суми позики.

Фото: Кіберполіція України

За попередніми даними, угрупованню вдалося отримати доступ до мобільних номерів понад 20 військовослужбовців, які знаходяться в полоні або зникли безвісти. Загальна сума збитків становить понад 2 мільйони гривень.

Під час обшуку в оселях фігурантів правоохоронці вилучили банківські картки, SIM-карти, мобільні телефони, які використовувалися у протиправній діяльності. Також поліцейські виявили гранати, які направили на експертизу.

Організатора злочинної групи затримано в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Читайте також: СБУ затримала шахраїв, які видурювали гроші у родичів загиблих українських воїнів. 

Чоловікові повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 190 (Шахрайство) ККУ. Після проведення заходів буде надана правова кваліфікація дій усіх фігурантів.

 

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий