В Україні стартував новий етап програми пільгової іпотеки

Хто тепер зможе подати заявки

ФОТО: ілюстративне

Відсьогодні, 1 серпня, набувають чинності зміни, які розширюють дію програми доступного іпотечного кредитування «єОселя». Тепер подати заявку на участь у програмі можуть усі громадяни, які не мають власного житла, більшого за нормативну площу, про що під час засідання уряду заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

«Позика буде видаватися під пільгові 7%, важлива програма для людей і для відновлення нашої економіки», - зазначив прем’єр.

 Як додали в Міністерстві економіки, програма орієнтована на первинний ринок нерухомості, щоб досягти максимального мультиплікативного ефекту для зростання української економіки.

«Квартиру можна обрати у будинку не старшому трьох років або у будинку, що зводиться акредитованим банком-партнером забудовником. Вимоги щодо нормативної площі та граничної вартості при цьому зберігаються: не більше 52,5 кв.м на одного плюс 21 кв.м. на кожного наступного члена сімʼї», - зазначили в Мінекономіки.

Наразі в програмі беруть участь п’ять банків-партнерів: «Ощадбанк», «Приватбанк», «Укргазбанк», «Глобус банк» та «Sky Bank». Від початку роботи «єОселі» вони видали понад 3 млрд грн кредитів. Завдяки цьому більш, ніж 2,2 тисячі українських родин вже придбали власне житло.

Умови участі для військовослужбовців, силовиків, медиків, педагогів та науковців при цьому залишаються незмінними – вони можуть отримати пільгову іпотеку під 3% річних.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк