В Україні судитимуть російського пілота, який бомбардував міста

Після збиття його літака, пілот застрелив цивільного

До бомбардування українських міст співучасники злочину залучили військовослужбовця Збройних Сил Російської Федерації майора Красноярцева Олександра Васильовича, який проходив військову службу у військовій частині 86789 на посаді начальника повітряно-вогневої та тактичної підготовки — старшого льотчика. Про це повідомляє Офіс Генпрокурора.

На Красноярцева О. В. співучасниками злочину з числа військового командування покладено обов’язки щодо безпосереднього ведення бойових дій, а саме здійснення авіаційних бомбардувань, на території України об’єктів, у тому числі цивільних, які завідомо не є військовими цілями. Останній, усвідомлюючи тяжкі наслідки у вигляді загибелі та поранення цивільних осіб, погодився їх виконувати.

5 березня 2022 року він здійснив бойовий виліт на багатоцільовому винищувачі Су-34 ЗС РФ з воєнного аеродрому, розташованому поблизу селища Сеща, Брянської області, Російської Федерації, у повітряний простір України в бік м. Чернігів.

Цього ж дня приблизно об 11 годин 30 хвилин під час виконання бойового завдання, перебуваючи у польоті в повітряному просторі У країни, рухаючись над м. Чернігів, винищувач Су-34 під керуванням Красноярцева О. В. було збито військовослужбовцями ЗС України, Красноярцев О. В. та інший пілот катапультувалися.

Після приземлення на подвір’я житлового будинку, пілот Красноярцев був помічений Сергієнком Віталієм Федоровичем, 12.02.1980 р. н., громадянином України, цивільним, який перебував на території зазначеного подвір'я.

Після чого, Красноярцев застрелив Віталія Сергієнка.

Пілота Красноярцева було взято у полон.

Красноярцев обrрунтовано підозрюється у порушенні законів та звичаїв війни, що передбачені міжнародними договорами, згода на обов’язковість яких надана Верховною Радою України, поєднаному з умисним вбивством, тобто у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 438 КК України.

Йому загрожує позбавлення волі на термін від десяти до п’ятнадцяти років або довічне позбавленням волі.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Читайте також