В Україні всіх побутових споживачів від’єднають від ліній живлення критичної інфраструктури

Заява Держенергонагляду

В Україні планують оновити перелік об’єктів, які не підлягають знеструмленню. Це сприятиме більш справедливому розподілу електроенергії для споживачів. Про це заявив голова Держенергонагляду Руслан Слободян.

Останнім часом у містах, де є велика кількість об’єктів критичної інфраструктури, більше відключень припадає саме на побутових споживачів.

Тому відомство буде проводити інвентаризацію підключень до електромереж об’єктів критично важливої інфраструктури. Метою є розвантажити лінії електропередачі, які живлять важливі об’єкти. А споживачів, яких можна вимикати за графіками, приєднати до інших ліній.

«Від ліній, які живлять критичну інфраструктуру, мають бути від’єднані всі інші споживачі. Це сприятиме забезпеченню принципу справедливого і рівномірного розподілу електроенергії в межах лімітів між споживачами, які не входять до переліку критично важливих об’єктів», — пояснив Слободян.

Читайте також: Євлаш розповів про нову тактику обстрілів рф по Україні

Він наголосив, що енергетики докладають максимум зусиль для якнайшвидшого відновлення об’єктів енергетики, але українська енергосистема внаслідок російських атак втратила понад 9 ГВт високоманеврової генерації, які, вочевидь, не вдасться повністю відновити до зими. Тож українцям радять бути готовими до відключень і складної зими.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт