В Україні вводять важливу зміну при отриманні посвідчення водія

Вчити теоретичну частину тепер можна самому

Фото ілюстративне

Українці мають можливість самостійно вивчати теорію для складання іспитів для отримання посвідчення водія. Про це повідомив речник Верховної Ради Руслан Стефанчук на своїй Facebook-сторінці.

Відповідний законопроект №7354 Верховна Рада ухвалила 13 липня.

Законопроект встановлює адміністративну відповідальність для екзаменаторів та працівників територіальних сервісних центрів, які зловживають своїм службовим становищем

«Сьогодні Верховна Рада України ухвалила низку рішень, серед яких загалом: №7354 — дозволили майбутнім водіям самостійно здобувати знання теоретичної частини іспиту на отримання посвідчення водія. Встановили штрафи для чиновників автошкіл за порушення підготовки водіїв», — зазначив він.

Член Комітету з питань правоохоронної діяльності В’ячеслав Медяник  пояснив, що законопроєкт встановлює адміністративну відповідальність для екзаменаторів та працівників територіальних сервісних центрів, які зловживають своїм службовим становищем.

Читайте також: Україні легалізують медичний канабіс: ВР підтримала законопроект у першому читанні

«Даємо право учням вивчати теоретичну частину іспиту самостійно. Не буде надлишкових надходжень до автошкіл, бо вони їх використовують не за призначенням», — уточнив він.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена