В Україні запрацює «єБронювання»

Вже до кінця 2023 року

Міністерство економіки планує запустити «єБронювання» військовозобов'язаних українців до кінця 2023 року. Про це повідомили у пресслужбі міністерства в інтерв'ю Forbes.

Процес електронного бронювання потрохи рухається. За технічну частину відповідає Мінцифри, а за регуляторну частину - Мінекономіки.

Ключовий момент - погодження постанови Кабміну, що регулюватиме «є-Бронювання», з органами центральної влади, Пенсійним фондом, податковою, зацікавленим бізнесом тощо 

Як працюватиме «єБронювання» у «Дії»

  • Через «єБронювання» керівники підприємства матимуть змогу дізнатися, скільки військовозобовʼязаних працівників вони зможуть забронювати. Це стане можливо завдяки обміну даними між реєстрами органів державної влади, Міністерства оборони та Генштабу ЗСУ.
  • Якщо ввести у сервіс облікові дані конкретного працівника, можна буде перевірити, чи підпадає він під бронювання, чи має дефіцитну військову спеціальність, чи потрібно йому оновити дані в ТЦК тощо.
  • Якщо людина підпадає під усі критерії бронювання, отримує відстрочку від призову на військову службу на пів року.
  • Якщо дані потрібно уточнити, механізм передбачає можливість бронювання на один місяць. За цей час людина має звернутися у ТЦК та актуалізувати дані. Після цього компанія зможе повноцінно забронювати такого працівника. 

Читайте також: на Львівщині і Волині: Україна готується відкрити ще чотири пункти пропуску

Після запуску «єБронювання» заброньовані працівники отримуватимуть витяг із реєстру заброньованих військовозобов’язаних. Він міститиме QR-код, що зчитуватиметься при перетинанні кордону тощо.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Читайте також