В Україні запровадили карантин вихідного дня

image
image

У середу, 11 листопада, Кабінет Міністрів схвалив напрацьовані Міністерством охорони здоров’я України зміни до постанови №641, щоб карантин вихідного дня запрацював.


«Уряд підтримав ініціативу МОЗ щодо запровадження «карантину вихідного дня» з 14 до 30 листопада 2020 року», — написав у «Telegram»- каналі Денис Шмигаль.


Відповідно, МОЗ розробило зміни до постанови № 641, які передбачають запровадження в Україні так званого карантину вихідного дня.


“Обмеження, яке ми хочемо встановити — це «карантин вихідного дня», який буде діяти з 00:00 год. суботи до 00:00 год. понеділка. У вихідні дні додатково до обмежень, передбачених у будні дні, заборонено— приймання відвідувачів суб’єктами господарювання, які проводять діяльність у сфері громадського харчування, барів, ресторанів, кафе тощо”, — сказав міністр.


Також, з його слів, заборонено: приймання відвідувачів у ТРЦ, інших закладах розважальної діяльності, приймання відвідувачів суб’єктами господарювання, які проводять діяльність у сфері торговельного і побутового обслуговування населення, крім торгівлі продуктами харчування в магазинах, 60 % площі яких призначено для торгівлі продуктами, пальним, лікарськими засобами тощо.


Буде продовжуватися діяльність заклади з надання фінпослуг, операторів поштового зв’язку, автозаправок.


Не будуть працювати заклади культури, заборонена діяльність фітнес-центрів, спортзалів та басейнів.


Йдеться про три пари вихідних підряд — кінець листопада — початок грудня.


Уряд підтримав рішення без доопрацювання, з оформленням в секретаріаті КМУ. Міністр культури Олександр Ткаченко утримався від голосування.


Нагадаємо, як заявив очільник МОЗ Максим Степанов, те, скільки часу в Україні протримається “карантин вихідного дня”, залежатиме від епідеміологічної ситуації.


Карантин для протидії поширенню нового типу коронавірусу в Україні запровадили з 12 березня. Згодом його неодноразово продовжували, однак, влітку перевели на інший формат — адаптивний карантин. Це означає, що регіони позначаються зеленим, жовтим, помаранчевим або червоним рівнем небезпеки поширення COVID-19, залежно від епідемічної ситуації. Залежно від “кольору” регіону різняться й обмежувальні заходи.

varta1.com.ua: Новини