В Україні зупинили деякі бронювання працівників: що буде далі

Анулюватимуть відстрочки від призову у разі виявлення фактів необґрунтованого бронювання

Кабінет міністрів призупинив бронювання працівників українських підприємств до 15 листопада. Урядовці хочуть переглянути перелік підприємств та організацій, які мають право на бронювання.

Відповідний витяг з протоколу опублікувало The Page.

Документ зупиняє дію норм, які регулюють визначення підприємств, установ та організацій, що є критично важливими для економіки та життєдіяльності населення, а також для забезпечення потреб ЗСУ, згідно з постановою Кабміну №76.

Тому тимчасово центральні органи виконавчої влади, обласні адміністрації не зможуть визначати підприємства, що є критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення. Водночас ці повноваження збережуть міністерства.

Читайте також: У Львові водій автобуса здійснив три правопорушення з інтервалом у декілька хвилин

Міністерству економіки та Міноборони доручено підготувати та внести на чергове засідання Уряду проєкт рішення Кабміну для перевірки обґрунтованості рішень щодо визначення критично важливих підприємств, а також перегляду таких рішень. Окрім того, обласним адміністраціям та Київській міській державній адміністрації рекомендується включити до комісій з визначення критично важливих підприємств керівників обласних ТЦК та провести аудит прийнятих рішень до 15 листопада.

varta1.com.ua: Новини

Коментарі