В українській розвідці прокоментували загрозу ймовірного наступу росії на півночі

Йдеться саме про Чернігівщину та Сумщину

ФОТО: ілюстративне

Сили безпеки і оборони України володіють усією інформацією про ситуацію на кордонах з російською федерацією. Представник Головного управління розвідки Андрій Юсов зазначив, що росія навмисно запускає інформаційну хвилю про новий наступ на півночі України - у Сумській та Чернігівській областях. Україна відстежує ситуацію та займається укріпленням кордону. Про це він сказав в коментарі LIGA.net 

Схожі чутки окупанти неодноразово поширювали, але вони стосувалися ймовірного загострення з території Білорусі. Натомість цього разу, зауважив Юсов, «йдеться і про північ», а саме - про Чернігівщину та Сумщину. 

«З іншого боку, загроза постійно зберігається, тому ситуація відстежується і щодо формування, і щодо передислокації угруповань. Звичайно, ведеться робота з посилення кордону. Тобто жодних несподіванок в даній ситуації не буде», - каже представник ГУР.

Раніше повідомлялося, що російські окупанти зосередили близько 19 тис. осіб на кордоні Чернігівської та Сумської областей. Юсов каже, що ця кількість не змінилася.

Читайте також: раніше у розвідці прокоментували заяву росії про «ліквідацію» 300 бійців ЗСУ «вакуумною бомбою»

З його слів, передислокація окремих частин росіян пов'язана з бойовими діями, які відбуваються протягом останнього тижня у Бєлгородській області росії.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк