В українській розвідці розповіли, що не так з месенджером Telegram та чи потрібно блокувати його в Україні

Використовується, як легалізований darknet

ФОТО: ілюстративне

Представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов розповів про імовірний російський слід в Telegram. Також у інтерв’ю для проекту «Повертаючи своє» він відповів, чи потрібно його блокувати в Україні.

За його словами, стосовно російського сліду в Telegram, то це вже не припущення, а конкретна низка фактів.

«Якщо говорити про російський слід, то власник — росіянин, як і вся команда розробників - росіяни. Зараз це офшорна компанія із закритою структурою власності. Існує інформація про імовірність розміщення частини серверів на території рф, частина базової команди, яка була на самому початку, залишається на території рф», — зазначив Юсов.

 За його словами, також зафіксовані випадки офіційної співпраці цієї платформи із російськими спецслужбами на території росії.

Окремо Юсов відзначив проблему з анонімними Тelegram-каналами.

«Сьогодні дуже часто Telegram використовується, як легалізований darknet, в якому можна знайти все: від продажу наркотиків до груп ухилянтів аж до дитячої порнографії», - зауважив він.

Крім того, ІПСО через анонімні Тelegram-канали намагаються тиснути і впливати на українських громадян, і як наголосив представник ГУР, держава не повинна і не може собі дозволити просто мовчки за цим спостерігати.

Читайте також: аналітики пояснили, чому росія надає перевагу захопленню Вовчанська

«Я не буду використовувати гучних слів про заборону. Але унормувати та деанонімізувати подібні інструменти безумовно потрібно. Якщо у нас є достатньо суворі вимоги до традиційних ЗМІ: друкованих, онлайн і телебачення, чому цих вимог не повинно бути до інших платформ, які зосереджені на поширенні інформації, яка впливає на нашу з вами безпеку», - резюмував Юсов.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк