В Україну йдуть морози

На зміну опадам в Україні в останні дні осені прийде суха, але морозна погода. Про це повідомив начальник відділу метеорологічних прогнозів Укргідрометцентру Владислав Білик в коментарі кореспонденту «УНН».

«Сьогодні–завтра будемо знаходитись під впливом циклону. Сьогодні — по всій території країни, завтра, 27-го, вдень опади залишаться тільки в південних і східних областях. З північного заходу на нас йде порція північного повітря, температура буде знижуватись. Без опадів буде, тобто покращення погодних умов», — зазначив експерт.
За його словами, вдень на більшості території країни сьогодні–завтра буде близько 0, а на півдні — до 5–7 із позначкою плюс. Починаючи з 27 листопада з північного заходу на країну насуватиметься холодне повітря, що спричинить суттєве зниження температури повітря.
«З 28 по 30 листопада ми будемо в полі підвищеного тиску, в антициклоні, очікується мінлива хмарність і без опадів по всій території України. І суттєве зниження температури», — додав він.
При цьому він уточнив, що найбільш прохолодна ніч буде з 29 на 30 листопада, коли на майже всій території України стовпчики термометрів опустяться до –10…–15 градусів, а на півночі і в Карпатах — до –17. На півдні буде до –5. Вдень буде –3…–8 градусів, а на півдні +2…–3.
Нинішня зима буде теплою, з дощем та мокрим снігом, запевняють погодознавці.

varta1.com.ua: Новини

Коментарі