В Україну потрапила велика партія високоякісних підробок євро і доларів США

Якість привезених з Туреччини банкнот настільки висока, що більшість спецзасобів перевірки не розпізнавали підробку

Фото ілюстративне з відкритих джерел

Двоє громадян України придбали на території Турецької Республіки фальшиву валюту долари США та євро на загальну суму майже чверть мільйона доларів США. Вони збували фальшиві гроші у Києві за ціною 50–60 % від реальної вартості банкнот. Якість цих банкнот була настільки високою, що більшість спеціальних засобів перевірки не розпізнавали підробку. Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора України.

У ході контролю за вчиненням злочину правоохоронці затримали обвинувачених під час збуту 230 тис підроблених доларів США.

Під час обшуків встановлено інші факти зберігання фігурантами провадження підроблених американських доларів, а також фальшивих євро, у тому числі в орендованому індивідуальному сейфі столичного банку.

До одного з обвинувачених застосовано запобіжний захід тримання під вартою з альтернативою внесення застави у сумі майже 500 тис грн, до іншого заставу у сумі майже 680 тис грн.

Київською міською прокуратурою до Дніпровського районного суду м. Києва скеровано обвинувальний акт стосовно двох осіб, викритих у придбанні, зберіганні, перевезені та збуті підробленої іноземної валюти в особливо великих розмірах (ч. 2, 3 ст. 199 КК України).

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий

Читайте також